Gradsku veterinarsku stanicu kao ustanovu sa samostalnim financiranjem osnovao je Narodni odbor grada Rijeke rješenjem br. 1728 od 4. rujna 1950. godine. Sjedište ustanove bilo je u početku u riječkom neboderu i u ulici 1. maja br. 22/III. Nakon osnutka Gradske veterinarske stanice njen se upravitelj nije mirio s neprimjerenim radnim prostorom stanice. Zahvaljujući razumijevanju i pomoći tada prvog građanina Rijeke uspio je dobiti zemljište i dotrajalu zgradu koju je 1952. godine potpuno adaptirao tako da je i danas prostor rada Veterinarske stanice Rijeka“.

Ove rečenice stoje kao opis procesa u knjizi “40 godina Veterinarske stanice Rijeka 1955. – 1995.“, a sačuvale su lijepo svjedočanstvo o nastanku i danas središnje lokacije Veterinarske stanice Rijeka.

Od 1950. puno toga se je promijenilo, kao što možemo vidjeti i na slici, ali ono što je najvažnije je da je uvijek bila riječ o ulaganjima koja su poboljšavala brigu za životinje.

.

Do danas i ima ponekih razlika, zar ne?

Dragi čitatelji, sadržaje sa stranice veterinarska.hr nije dozvoljeno prenositi na vlastite portale i blogove bez privole Veterinarske stanice Rijeka. Za sve detalje, pitanja i informacije o uslugama javite se na info@veterinarska.hr ili kontaktirajte potrebnu lokaciju ovdje.