Voditelj prodaje William Vukelić, vam otkriva što pokreće Vet Pet energiju, te što nas čeka u bližoj i daljoj budućnosti.

Svakako esencijalan dio specijalizirane ponude hrane, opreme i lijekova za kućne ljubimce na Kvarneru i dijelu Istre, čini Vet Pet. 

Vet Pet danas broji 7 poslovnica koje su u sklopu ambulanti Veterinarske stanice Rijeka d.o.o. Svakoj od lokacija, cilj je omogućiti cjelokupnu skrb za  životinje na jednom mjestu, u prehrambenom, zdravstvenom i funkcionalnom smislu. 

U daljnjem tekstu, voditelj prodaje William Vukelić, vam otkriva što pokreće Vet Pet energiju, te što nas čeka u bližoj i daljoj budućnosti.

A povod je ozbiljan, Vet Pet upravo otvara novu poslovnicu (VET PET – Centar) u samom centru Rijeke, na adresi Užarska ulica 28a. Smatramo to kao iskorak u razvoju ove djelatnosti i najvažnije, povećanje kvalitete ponude za Riječane i goste.

Možete li nam reći što se krije iza naziva Vet Pet, u smislu značenja naziva, ali još važnije smisla Vašeg rada? 

Za bolje razumijevanje odgovora treba otići relativno u daleku prošlost, ali to je zanimljiva priča koja otkriva slojeve i evoluciju prema suvremenosti poslovanja. Početkom poslovanja firme Veterinarska stanica Rijeka d.o.o. (1956. godine), djelatnost se uglavnom bazirala na liječenju velikih i malih životinja. Kroz vrijeme dolazi do potražnje za prehrambenim proizvodima za farmske životinje ( krmne smjese, zob, napoji, gnojiva itd. ). Na osnovu toga, otvorena je tako i prva maloprodaja, u sklopu ambulante i sjedišta današnje firme na poznatoj adresi Stube Marka Remsa 1, blizu riječkog Campetta i vrlo blizu iznad današnjeg Art-kvarta „Benčić“.

Također, razvojem industrije trgovine hrane i opreme za kućne ljubimce, ali i navika građana, velike životinje polako odlaze u drugi plan, a male životinje poput: pasa, mačaka, glodavaca i ptica, dolaze u prvi. Razvojem i napretkom u tehnologiji i liječenju u ambulanti, vizija je bila pretočiti to znanje i u maloprodaju, tako da kupci dobiju točne i stručne savjete prilikom kupnje hrane i lijekova. Kroz razvoj poslovanja i baziranju na liječenju životinja, otvaranjem prve specijalizirane Vet Pet poslovnice u Tower Centru Rijeka ( 2008. ), firma se kreće intenzivno razvijati i u tom smjeru.

Slijedom svega rečenog, svaka naša Vet Pet poslovnica zapošljava veterinara koji ima znanja, te ovlasti da može prepisati lijekove koji idu na recept.

Gledamo to kao tržišnu prednost i priliku. Također, smo prva osnovana maloprodaja hranom za životinje na našim prostorima. Iz svega ovoga, vidi se i logika nastanka naziva – cilj je bio spojiti upravo tu jedinstvenu povezanost veterine i svega potrebnog za ugodnu svakodnevicu s našim kućnim ljubimcima, te iz toga proizlazi naziv Vet Pet i slogan: „Vet chooses for your pet“. 

Nakon svega što ste nam objasnili, na čemu Vet Pet konkretno bazira ponudu u smislu prehrane i ostalih drugih potreba za ljubimce? 

Što se ponude tiče, Vet Pet se bazira na premium i superpremium hrani za kućne ljubimce. Svi proizvodi su visoke kvalitete, ali i pristupačnih cijena za dobiveno jer težimo raditi posao na direktnom uvozu proizvoda iz tvornica. Tako možemo izdvojiti brendove koje direktno uvozimo: Exclusion, Hunter, Ferribiella, Kerbl, PowAir, Bestia, Liu Jo pets, Menutti itd. Svi ti brendovi će biti dostupni i u novoj trgovini, a o kojoj ćemo nešto kasnije.

Hrana za životinje se uvozi pretežito iz europskih zemalja i cilj je da bude što kvalitetnija, hipoalergena kako ne bi dolazilo do svrbeža i upalnih procesa kod ljubimaca, u prijevodu, bez pileće masnoće. Također, većina hrane je monoproteinska, što znači da sadrži samo jednu vrstu proteina ( mesa ), te jednu vrstu ugljikohidrata. Nastojimo imati što veću lepezu okusa tako da kupci mogu imati ciljanu prehranu za svoje ljubimce kao npr. ( konjetina, prepelica, insekti, bizon, inćun itd. ). Strategija poslovanja Vet Pet-a je dobiti više za istu ili manju cijenu.

Cilj je ponuditi visoko kvalitetne proizvode u modernom ambijentu i uređenju po prihvatljivim cijenama u skladu s tržištem. Posebnost bi izdvojili široku ponudu antiparazitika, gdje se nastoji imati svaki proizvod u ponudi. Također, i lijekova koji se mogu kupiti uz veterinara. 

Vet Pet nastoji privući kupce sa dodatnim akcijama na velike vreće hrane visoke kvalitete koje može ostvariti zbog direktnog uvoza, tako da kupci ne moraju kupovati po supermarketima hranu slabije kvalitete. U budućnosti je cilj raditi veća oglašavanja i akcije kako bi to kupci prepoznali. Kupnjom hrane koja ne odgovara ljubimcu, ali je ekonomična za vlasnika, životinja može imati zdravstvenih problema, te tako opet završiti veterinaru uz troškove liječenja. Treba dobro ocijeniti što bi životinja trebala jesti prilikom kupnje, ne reagira svaka životinja isto na određene vrste hrane. Držimo se toga da je prehrana dio sveukupnog zdravog života. 

Uloga veterinara i “pharmacy” u nazivu shvatili smo iz rečenog nisu slučajni?

Tako je, svi lijekovi i veterinarsko – medicinski proizvodi (VMP) dolaze iz naših ambulanti u Vet Pet maloprodaju, znači da je nabava kolektivna. Veterinari daju svoja mišljenja i ideje o nabavi lijekova bazirano kroz svoj rad u ambulanti.

Nastojimo biti „opinion lider“ u tom segmentu, tako da prvi nudimo ideje i rješenja u liječenju i zdravstvenoj njezi kućnih ljubimaca. Smatramo da dovoljno poznajemo tržište kroz dugogodišnji rad u toj industriji.

Imate li specifičnosti vizije razvoja mreže, gdje bi voljeli biti za sljedećih pet godina ili čak općenito što mislite da trebaju vlasnici kućnih ljubimaca budućnosti u smislu trgovine?

Razvoj trgovine će ovisiti o kupcima, željama i potražnji. Plan je nastaviti razvijati brend visoke kvalitete koliko je to moguće u skladu sa potražnjom i kupovnoj moći. U pregovorima smo s nekim svjetskim brendovima za koje bi imali mogućnost plasirati proizvode ako se za to pokaže prilika ( Hugo Boss pets, Barbour, Gucci pets…).

Cilj je dignuti trgovinu i svijest za kućnim ljubimcima na višu razinu, kako u važnosti dizajna trgovine, tako u samim proizvodima koji bi to trebali pratiti. U planu je opcija osiguranja za kuće ljubimce no o tome će tek biti više govora. Kroz višegodišnji rad, zaključili smo da smo slabije informirali kupce o našim proizvodima i uslugama, pa ćemo nastojati ostvariti veću povezanost s kupcima kroz marketinške aktivnosti. Svakako pozivamo svih da nas prate na našim Facebook i Instagram kanalima, a sada vodimo i ovaj blog i newsletter za kvalitetnije informiranje i općenito učenje o ovim važnim temama.

Pred nama su proljeće i ljeto što nosi specifičnosti u brizi za kućne ljubimce. Na tom planu ćete osnažiti ponudu?  

Bliže nam se topliji mjeseci, te se životinje trebaju adekvatno zaštiti/opremiti protiv svih unutrašnjih i vanjskih nametnika. U tom segmentu ćemo i dalje inzistirati na širokoj lepezi proizvoda koji su na recept i bez recepta. Kupci će imati sve opcije za primjenu proizvoda ( ampule, tablete, prahovi, gelovi, sprejevi itd.). No najvažnije je za naše građane i vjerne kupce da nas baš pred proljeće čeka novi značajan iskorak – otvaramo Vet Pet u samom centru Rijeke!

Otvorenjem novog dućana u centru želimo opravdati tu viziju, te ponuditi kupcima maksimum na atraktivnoj i frekventnoj lokaciji u centru grada. Također, nakon kupnje, kupcima su relativno blizu dva velika parkinga: parkiralište trg Gomila i garaža Stari grad.

Naziv poslovnice će biti Vet Pet – Centar , tako da nas kupci mogu pronaći i pod tim imenom na Woltu, koji nam se pokazao kao odlično rješenje za kupce koji nisu u mogućnosti doći u dućan. Ljudi će moći pratiti razvoj asortimana kroz Wolt aplikaciju i cijene, te imati direktnu kućnu dostavu kao i do sada.

Stvarno lijepa novost. Navedeno će pratiti i posebne akcije?  

Otvorenje je u planu petak 1.3.2024. Plan je napraviti „dan otvorenih vrata“ i dati kupcima uvid u dućan kroz cijeli dan. Kupci će imati opciju  popričati s prodavačem/veterinarom taj dan, informirati se bilo čemu što ih zanima o trgovini i proizvodima. Taj dan neće biti moguća prodaja, već će se sa radom krenuti od ponedjeljka ( 4.3.2024. ). Radno vrijeme će biti: 

  • pon-pet: 7:30-19:30h
  • sub: 9-13h

Od ponedjeljka 04. 03. donosimo i akciju prilikom otvorenja –  20% popusta na cijeli asortiman, te na ukupan iznos računa. Akcija će trajati kroz tjedan dana: 04.03. – 09.03.

I za kraj, poruka za naše čitatelje i vlasnike kućnih ljubimaca? 

Pozivamo svih da dođu na otvorenje, te da iskoriste akcijsku ponudu -20% od ponedjeljka do subote ( 04.03. – 09.03. ) Također, treba naglasiti da će biti više ovakvih pogodnosti u budućnosti.

Dragi čitatelji, sadržaje sa stranice veterinarska.hr nije dozvoljeno prenositi na vlastite portale i blogove bez privole Veterinarske stanice Rijeka. Za sve detalje, pitanja i informacije o uslugama javite se na info@veterinarska.hr ili kontaktirajte potrebnu lokaciju ovdje.